Ingrediente
Blat
5 albusuri
100 g zahar
200 g nuca macinata
4 linguri de faina
1 praf de copt
In plus avem nevoie de 200 g ciocolata alba
Crema
5 galbenusuri
150 g zahar
200 g unt
200 g nuca taiata
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 g unt
Mod de preparare
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa ca la bezea. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam usor in spuma de albusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza. Turnam aluatul in tava (25/35 cm sau rotunda cu diametrul de 26cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra (la 180C aproximativ 25-30 minute). Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar. Ciocolata alba se da pe razatoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, in strat uniform peste blatul racit.
Pentru crema: Caramelizam zaharul, la foc mic. Cand a devenit auriu dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic, pana se ingroasa. Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta smantanii. La final adaugam nuca taiata si amestecam bine. Lasam putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si apoi intindem crema peste blat si dam la frigider.
Pentru glazura: Punem toate ingredientele la topit pe foc mic. Dam apoi de pe foc si omogenizam. Intindem glazura usor racorita, peste crema. Ornam dupa preferinta (eu am folosit ciocolata alba rasa) si dam la frigider petru cateva ore.
Pentru crema: Caramelizam zaharul, la foc mic. Cand a devenit auriu dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic, pana se ingroasa. Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta smantanii. La final adaugam nuca taiata si amestecam bine. Lasam putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si apoi intindem crema peste blat si dam la frigider.
Pentru glazura: Punem toate ingredientele la topit pe foc mic. Dam apoi de pe foc si omogenizam. Intindem glazura usor racorita, peste crema. Ornam dupa preferinta (eu am folosit ciocolata alba rasa) si dam la frigider petru cateva ore.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment