Bioportal

Wednesday, February 6, 2013

Pui kiev

Ma uitam intr-o seara pe un program culinar si am vazut aceasta reteta de pui kiev, insa nu retinusem cantitatile, asa c-am dat o cautare pe google pentru a gasi reteta.Insa nicaieri nu arata ca acest pui dupa ce este prajit, este introdus si in cuptor. Asa ca, m-am apucat sa fac reteta asa cu o vizualizasem eu, cantitatile prima oara au fost ,,dupa ochi"". :) A doua oara, le-am notat! :)

Ingrediente:1 piept de pui;
1 legatura patrunjel;
100 g unt;
6-7 catei de usturoi medii;
2 linguri zeama de lamaie;
1 lingurita coaja de lamaie;
sare,piper, boia, busuioc;
2 oua;
pesmet;
ulei pentru prajit.

Preparare:
Intr-un vas, adaugam untul, patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, zeama si coaja de lamaie, sare, piper, boia si busuioc si amestecam.
Taiem pieptul de pui fileuri ca pentru snitele, batem fiecare bucata cu ciocanul de snitele (e bine sa le impachetam cu folie alimentara si sa le batem cu ciocanul pentru a nu le rupe), le condimentam pe fiecare parte cu sare, piper si  boia.
In mijlocul fiecarei felii se intinde o bucata din amestecul facut. Rulam fiecare bucata de pui in asa fel incat sa nu ramana nici o parte neacoperita.Batem cele doua oua si adaugam putin sare, piper si boia.
Dam fiecare rulou prin ou, pesmet, ou si iar pesmet, dupa care le prajim in ulei incins pe toate partile.Cand s-au prajit le asezam intr-o tava mica si le introducem la cuptor la 180 grade 30 minute.

Pofta buna!




No comments:

Post a Comment