Bioportal

Monday, February 18, 2013

Ciorba cu perisoare de pui


Ingrediente

2 morcovi
1 telina mica
1 radacina patrunjel
2 cepe
1 ardei rosu mic
1 piept de pui
50 gr orez
1 ou
300 ml suc de rosii
1 legatura patrunjel
300 ml bors sau zeama de la 1 lamaie
2 linguri ulei
sare, piper

Mod de preparare
Punem 2 l de apa la fiert intr-o oala, curatam morcovul, telina, ceapa, ardeiul de seminte, le taiem cubulete mici (sau le dam prin razatoarea mare, dupa preferinta) si le punem la fiert.
Intre timp facem perisoarele, dezosam pieptul de pui si dam carnea prin masina de tocat (sau puteti pasa carnea la robotul de bucatarie), apoi adaugam ceapa taiata marunt, orezul spalat, oul, putin patrunjel, sare si piper. Le amestecam si facem perisoarele punand putin ulei in mana, apoi le asezam pe o farfurie. Dupa ce sunt gata punem una cate una in oala de pe foc in care fierb legumele. Le lasam sa fiarba, adaugam sucul de rosii, o acrim cu lamaie sau bors dupa gust. Mai lasam sa dea intr-un clocot, potrivim de sare, punem patrunjelul tocat si oprim focul. Se poate servi cu patrunjel taiat marunt, chiar si cu putina ceapa verde tocata foarte marunt.
miculpofticios.blogspot.ro

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment