Bioportal

Tuesday, February 26, 2013

Foietaj cu branza dulce, struguri si busuioc



Ingrediente pentru 6 portii
 
1 pachet foietaj
500 gr struguri albi
200 gr branza dulce
5 linguri zahar
1 ou
1 varf lingurita sare
1 lingura unt
1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Se amesteca branza dulce, oul, 250 gr struguri taiati pe jumatate, sarea si busuiocul. Se taie foietajul in dreptunghiuri, iar in fiecare dreptunghi se pune cate o lingura de compozitie. Se inchid apasand cu furculita la capete si pe lateral. Se pun pachetelele in tava de cuptor, in care s-a pus in prealabil hartie de copt. 

Se tin la cuptor 15-20 minute la 200C.

Separat se pun cele 5 linguri de zahar la caramelizat, se adauga untul si restul de struguri taiati pe jumatate. Daca iese o compozitie prea groasa se poate subtia cu 1-2 linguri frisca lichida.
Pentru ornat: se pun boabe de struguri pe farfurie, 2 pachetele si sos pe langa struguri.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment