Ingrediente 4 portii
500 gr muschi de porc
2 linguri faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1 lingura unt
2 linguri faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1 lingura unt
Sos de mustar
1 ceapa
50 ml vin alb sec
250 ml smantana
1 lingura plina mustar
sare, piper
50 ml vin alb sec
250 ml smantana
1 lingura plina mustar
sare, piper
Mod de preparare
Taiem carnea felii subtiri, trecem feliile prin faina amestecata cu sarea, piperul si boiaua. Le scuturam bine sa cada excesul de faina. Intr-o tigaie incingem 1 lingura unt si prajim feliile de carne pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte. Scoateti carnea prajita pe o farfurie. In tigaie caliti ceapa tocata (eu am preferat sa o tai solzisori, o puteti toca si marunt) pana se inmoaie si apoi stingeti cu vinul. Lasati sa se evapore putin, adaugati smantana si condimentati sosul cu sare si piper. Dupa 1 minut adaugati mustarul (eu am folosit mustar frantuzesc, dar puteti folosi orice fel de mustar ), amestecati bine, adaugati 1/2 pahar apa si mai lasati la fiert 2 minute. Asezati carnea intr-un vas termorezistent, puneti sosul peste carne si introduceti vasul in cuptor la 190C pentru 20 minute.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment