Ingrediente pentru 6 portii
Pentru clatite
2 oua
100 g zahar
100 g iaurt
300 ml lapte
2 linguri ulei
esenta de vanilie
100 g zahar
100 g iaurt
300 ml lapte
2 linguri ulei
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
250-300 g branza de vaci
1 galbenus
3 linguri zahar
1 galbenus
3 linguri zahar
1 zahar vanilinat
esenta de rom sau de vanilie
esenta de rom sau de vanilie
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite. Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Dupa ce le-am terminat de copt, clatitele se vor taia in 2.
Pregatim compozitia: branza de vaci se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilinat si esenta ( eu am folosit de vanilie ). La sfarsit adaugam si galbenusul. Daca branza este prea moale se poate adauga 1 lingura de amidon.
Pe fiecare jumatate de clatita punem cate 1 lingura de branza, marginile se aduc spre interior, apoi se ruleaza.
Rulourile se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru vreo 15 minute, pana devin usor crocante.
Rulourile se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru vreo 15 minute, pana devin usor crocante.
No comments:
Post a Comment