Ingredientele pentru 4 portii
250 gr. faina
150 gr. unt la temeperatura camerei
1 lingurita praf de copt
1 lingura suc de lamaie
1/2 lingurita sare
1 lingurita cimbru maruntit
1 piept de pui
2 linguri sos de soia
3 oua
200 gr. smantana
150 gr. cascaval
Sare, piper
2 linguri ulei vegetal
Mod de preparare
Preparam un aluat din faina cernuta, praful de copt, 1/2 lingurita de sare, cimbru, un ou batut in prealabil cu sucul de lamaie. Iar la sfarsit adaugam si untul. Framantam totul, acoperim aluatul cu folie alimentara si-l lasam la frigider timp de 1 ora.
Taiem puiul bucatele mici, il condimentam cu piper (nu punem sare pentru ca vom folosi sos de soia care este foarte sarat) si il calim intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei vegetal. Cand s-a rumenit turnam si sosul de soia si mai lasam timp de 1-2 minute sa fiarba.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava rotunda. Il intepam cu furculita din loc in loc si il dam la cuptor timp de 10 minute la 180C.
Deasupra punem puiul scurs de sos. Batem celelalte 2 oua cu smantana si 100 gr. cascaval ras, un praf de sare, piper si turnam aceasta compozitie in tava, iar deasupra radem restul de cascaval.
Dam la cuptor timp de 25 de minute la 180C.
Poate fi consumat rece sau cald !
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment