Bioportal

Wednesday, February 13, 2013

Burek cu varza

Un alt mod de a prepara varza calita.Varza calita cu foietaj, pentru ca, asta inseamna acest burek cu varza sau placinta cu varza, cum vreti sa o numiti.

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta;
o varza alba dulce;  
50 ml. de ulei;
o ceapa;
sare/piper;
3 linguri de pesmet;
1/2 legatura marar;
ulei pentru uns;
100 ml de apa minerala carbogazoasa.

Preparare:
Prima oara tocam si calim varza. Se pune uleiul intr-o cratita mai adanca pe foc. Tocam ceapa si o punem peste uleiul incins. Apoi punem varza si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Calim la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce varza s-a inmuiat si a scazut. Se adauga mararul tocat marunt. Se porneste cuptorul si se fixeaza la 180 de grade.
Ungem o tava adanca cu ulei si se suprapun pe fundul ei 4-5 foi de placinta, stropite cu ulei. Nu este nevoie sa ungem foile pe toata suprafata, pur si simplu le stropim. Se presara peste foi pesmet si intindem un strat de varza. Se construieste placinta repetand pasii anteriori si se incheie cu un strat de foi care se ung pe deasupra cu ulei. Se taie cu grija placinta cruda in portii de dimensiunea dorita si se toarna deasupra apa minerala carbogazoasa.
Introducem tava in cuptor si o lasam in jur de 50-55 de minute, pana ce se rumeneste frumos. Dupa ce se scoate din cuptor, se acopera tava lejer cu un servet de bucatarie curat si uscat, lasandu-se placinta sa se raceasca timp de 10-15 minute, acoperita.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment