Bioportal

Wednesday, February 6, 2013

Ciorba de linte cu smantana

Ingrediente
300 g linte
2 cepe
1 ardei
2 morcovi
300 ml suc de rosii
2 cartofi
1 legatura leustean
300 ml smantana
350 ml bors
sare, piper
2-3 lingurite ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
Se alege lintea, se spala in 2-3 jeturi de apa rece si apoi se lasa intr-un vas cu apa timp de cateva ore ca sa se inmoaie (eu am lasat-o 5 ore). Se scoate apoi din apa si se pune sa fiarba. Dupa ce a fiert lintea, se scoate si se pune intr-o sita, la scurs. Separat, se curata ceapa, ardeii, morcovii si cartofii, se spala si se taie marunt sau se dau pe razatoare, in functie de preferinte. Se pun intr-o oala de 2 l si se lasa sa fiarba, la foc mijlociu. In timpul fierberii, se adauga sare, piper macinat si boabe si se lasa sa clocoteasca. Dupa ce au fiert legumele, se adauga lintea fiarta, borsul si sucul de rosii. Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se opreste focul. Ciorba de linte se serveste cu leustean si cu smantana.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment