Bioportal

Thursday, March 21, 2013

Supa crema de ciuperci

Ingrediente:
4-6 portii

500 de grame de ciuperci,
4 catei de usturoi,
o ceapa mare,
2 cartofi albi,
o bucata de unt,
2 linguri de ulei,
o jumatate de telina,
o legatura de marar,
2 linguri de smantana groasa,
sare si piper.

Preparare:

Se pune un litru si jumatate de apa pe foc. Cand clocoteste adaugam telina si cartofii taiati in bucati mari si ii lasam sa fiarba.
Curatam ciupercile si ceapa apoi le taiem in bucati mari. Se pune untul si uleiul intr-o tigaie si cand grasimea este incinsa punem dintr-o data ceapa si ciupercile la calit. Le lasam pe foc pana cand se absoarbe zeama lasata de ciuperci.Cand este aproape gata adaugam si catei de usturoi tocati marunt.
Adaugam si mararul tocat peste ceapa si ciuperci. Cand cartofi si telina s-au fiert, rasturnam ceapa si ciupercile calite peste acestea. Acoperim oala, dam focul mic si lasam totul impreuna vreo 10 minute sa fiarba in tihna.
Cu un blender vertical transformam supa in crema. Adaugam smantana si potrivim de sare si piper. Amestecam bine si este gata de servire.
Supa crema de ciuperci se serveste calda, dar nu fierbinte, cu felii de paine prajita unse usor, doar pentru aroma, cu usturoi.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment