Spanacul! Niciodata nu s-a enumerat printre preferintele mele culinare! Insa am ajuns la o reteta facuta pe gustul meu, dar si al familiei mele, bineinteles. Asadar, ne trebuiesc urmatoarele:
Ingrediente:
2 kg spanac
2 cepe
4-5 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel
4-5 linguri suc de rosii
2 morcovi
1 pastarnac
1 cartof
sare
piper
boia iute
Mod de preparare:
Prima oara, curatam morcovul, pastarnacul si cartoful si le punem la fiert in apa. Dupa care, ne ocupam de partea migaloasa si mai putin placuta al acestui preparat si anume - ruperea frunzelor. Dupa ce am rupt frunzele spanacului, le spalam si le oparim 15-20 de minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un castron, le lasam la scurs, dupa care le tocam.
Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita punem putin ulei, iar cand s-a incins se caleste ceapa. Cand s-a inmuiat se adauga spanacul, legumele taiate marunt, sare, piper si boia adaugand supa in care s-au fiert legumele, incat sa acopere spanacul. Se acopera cu capac si se tine pe foc pana scade. Se adauga sucul de rosii, se mai fierbe 5 minute si se opreste focul. Se adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat fin. Eu il servesc cu mamaliguta.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment