Bioportal

Wednesday, March 27, 2013

Clatite chinezesti

Fiind in Postul Pastelui tot incerc sa gasesc noi retete de post. Iar acest preparat l-am descoperit pe blogul Laurei Adamache, insa l-am facut in momentul in care mi-a povestit prietena mea Mihaela despre el. Ea aflandu-se in momentul de fata in Tapei, acesta este unul dintre putinele preparate care i-au placut de la ei. In fond, e o painica prajita cu ceapa, n-are de ce sa fie rea la gust.

Ingrediente:

400 gr faina
250 gr apa clocotita
2 legaturi codite ceapa verde
sare
ulei (se foloseste un ulei de seminte de susan dar daca nu aveti puteti folosi ulei de floarea soarelui sau de masline)

Mod de preparare
Facem un aluat din faina si apa pe care o fierbem in prealabil - cand a inceput sa fiarba o adaugam treptat peste faina si amestecam initial cu un tel. Se formeaza un aluat ca cel de paine.
Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam pe masa intre 30 - 45 minute. Dupa 45 minute desfasuram aluatul care va fi mai moale decat la inceput dar in acelasi timp mai elastic, il pudram un pic cu faina si rupem din el bilute mai micute .
Intindem o foaie cat de subtire putem cu ajutorul unui facalet si apoi treptat, treptat cu mainile.
Dupa ce am intins foaia o pensulam cu ulei, o pudram cu sare, si cu coditele tocate de ceapa verde.
Rulam foaia pe lungime si strangem bine capetele, si o rulam din nou in forma de cochilie, pudram suprafata de lucru cu faina, aplatizam cochilia cu palmele si apoi o intindem cu facaletul .



Incingem bine de tot o tigaie teflonata, o ungem cu ulei  si cand sfaraie adaugam prima clatita,
micsoram focul astfel incat sa nu fie nici prea puternic, dar nici prea slab si prajim 3-4 minute pe fiecare parte.Le prajim in acest mod pe toate.
Se pot servi cu un sos iute sau dulce sau chiar cu tzatziky.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment