Bioportal

Sunday, March 3, 2013

Legume gratinate



Ingrediente pentru 3-4 portii


1/2 dovlecel
1 morcov
1 ardei rosu
1 ceapa mica
3 oua
100 ml smantana
200 gr cascaval ras
Ulei, sare, piper
5-6 fire patrunjel

Mod de preparare

Legumele se spala, se curata si se taie cubulete sau se dau pe razatoare, dupa preferinta, mai putin ceapa care se toaca marunt. Intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei se calesc toate legumele in jur de 10 minute, iar la sfarsit se condimenteaza cu sare si piper. Separat se bat ouale cu smantana, sare si piper. Se adauga patrunjelul tocat si cascavalul dat pe razatoarea mare. 
Vasul termorezistent se unge cu unt, se pun legumele, iar deasupra se adauga amestecul de oua. 
Vasul se da la cuptorul preincalzit la 190C pentru 30 de minute.
Legumele se servesc calde alaturi de o friptura aromata sau simplu, alaturi de un piept de pui la gratar.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment