Ingrediente:
2 pachete foi pt placinta
300 gr de nuci
50 g zahar
230 gr de unt sau margarina
2 linguri de scortisoara
1 varf de cutit de nucsoara
Sirop
500 gr de zahar
7 linguri de miere
500 ml de apa
zeama de la o jumatate de lamaie
Preparare:
Pregatim amestecul: taiem nucile marunt, adaugam zaharul, scortisoara si nucsoara.Intr-o craticioara topim untul sau margarina (daca o facem de post) pentru a unge foiile. Luam o tava in care asezam o hartie de copt. Ungem hartia si incepem sa punem foiile de placinta. Citisem undeva pe un site culinar ca secretul acestei prajituri consta in a se pune mai multe foi la baza ei. Procedeul este simplu, luam cate-o foaie de placinta, o asezam in tava si o ungem cu untul topit, dupa care adaugam alta foaie pana la 10 foi toate unse cu unt intre ele. Aceasta va fi baza, a urmat apoi primul strat de nuca macinata, apoi alte 6 foi unse cu unt, din nou nuca macinata, inca 6 foi din cel de-al doilea pachet de foi, din nou nuca.
A urmat ultimul strat format din 4 foi unse cu unt, iar pe ultima foaie punem mai mult unt.
Se taie in patratele baclavaua si o dam la cuptorul incins pentru 30 de minute, pana capata o culoare aurie.
In timp ce aveam baclavaua in cuptor, pregatim siropul.Apa si zaharul le punem pe foc 20 de minute, cand s-a format un sirop care a inceput sa se lege, adaugam zeama de la o jumatate de lamaie. Mai lasam sa fiarba inca 5 minute, apoi oprim focul. Cand siropul s-a mai racit, adaugam mierea.Sosul racit se toarna peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si usor umed baclavaua si o lasam asa pana s-a racit complet, apoi la frigider, de preferabil ar fi sa se lase peste noapte.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment