Bioportal

Friday, October 18, 2013

Tarta cu mere

Ce este mai deosebit la aceasta reteta, este acest blat, luat din cartea lui Gordon Ramsay, denumit aluat fraged.

Ingrediente:
aluatul fraged
225 g faina;
1 lingurita sare;
140 g unt rece, taiat cubulete;
4-5 linguri de apa de la gheata.

umplutura:
5-6  mere potrivite;
5-6 linguri de zahar;
un praf de scortisoara;
1 plic zahar vanilat;
2-3 linguri de gris.;
100 g nuca /migdale tocata marunt

Mod de preparare:
Punem faina si sare intr-un bol/castron. Adaugam untul si amestecam pana obtinem o compozitie cu aspect de firimituri mari. Dupa care, amestecam cu 4 linguri de apa rece. Mai adaugam o lingura de apa daca ni se pare prea uscat.
Framantam amestecul ca pe un aluat, dupa care il invelim in folie si-l dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Pentru umplutura:
Dam merele prin razatoare, adaugam zaharul, scortisoara, zaharul vanilat, nuca/migdalele si grisul.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il impartim in doua parti egale. Intindem prima foaie de aluat astfel incat sa formam un disc un pic mai mare decat dimensiunea tavii si o asezam in forma de tarta, unsa inainte cu putin unt.
Avem grija sa acopere si peretii tavii iar surplusul il taiem.Asezam umplutura si acoperim tarta cu inca un disc format din aluat.
Introducem tarta in cuptorul preincalzit si o lasam in jur de 30-40 min. pana cand tarta este bine coapta pe deasupra.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment