Reteta asta am descoperit-o aici http://raftulbunicii.blogspot.ro si chiar a meritat sa o incerc. Am modificat un pic compozitia dupa gustul meu si a iesit un preparat pe gustul intregii familii.
Ingrediente
1 cutie cannelloni
1 punga de 250g spanac congelat
250g ricotta
100 g telemea vaca;
150 g cascaval ras
o ceapa taiata fin
50 g unt
sare, piper
parmezan ras
Pentru sosul bechamel
1,2 litri lapte
60 g unt
60 g faina
sare
nucsoara
Mod de preparare
Pregatim sosul: topim untul si adaugam laptele, dupa care faina si lasam sa se ingroase.Corect ar fi sa topim untul si adaugam faina dupa care laptele cald, insa ca sa evitam arderea fainii, alegem varianta scrisa de mine. Adaugam nucsoara si sarea la final.
Pregatim spanacul: se decongeleaza, se caleste in unt ceapa, se adauga si spanacul, se pune ricotta si apoi se amesteca bine de cateva ori. Adaugam sarea si piper iar la final cascavalul si telemeaua rasa.
Intr-o tava incapatoare si destul de inalta se pune un strat subtire de bechamel care se intinde bine pe tot fundul tavii si apoi se aranjeaza pastele umplute cu spanac intr-un strat. Se toarna bechamel pana le acopera si se mai pune un strat de paste care se acopera cu restul de bechamel. Daca aveti tava suficient de mare, e mai bine sa le asezati intr-un singur strat.
Se presara parmezan si se baga la cuptor aprox. 30 minute. Cand sunt gata, se lasa 10 minute sa se odihneasca inainte de a le servi.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment