O alta reteta din cartea lui Jamie Oliver, simpla, sanatoasa si foarte buna :)
Ingrediente
o mana de fulgi de migdale
5 morcovi
1 ardei iute proaspat
o legatura de patrunjel
o bucata de ghimbir proaspat 2 cm
coaja si zeama de la o lamaie
ulei de masline
sare
Mod de preparare:
Prajitit migdalele intr-o craticioara, pe foc mediu, amestecand ocazional, pana cand devin aurii, dupa care le puneti intr-un castron. Spalati si curatati morcovi, dupa care radeti-i folosind robotul de bucatarie sau ii dati prin razatoare sau ii taiati fasii, adaugand ardeiul iute tocat marunt (fara tulpini si seminte), o treime din legatura de patrunjel si ghimbirul curatat, Puneti totul intr-un bol de servit. Stropiti salata cu ulei de masline si presarati un strop de sare. Adaugati putina coaja de lamaie rasa fin si zeama de lamaie din belsug. Presarati migdalele deasupra rumenite si jumatate din frunzele de patrunjel ramase. si amestecati.
No comments:
Post a Comment