Bioportal

Wednesday, September 25, 2013

Salata de conopida

Ingrediente
500 de grame de conopida gata curatata de cotor si frunzele exterioare;
2 linguri maioneza;
2 linguri de iaurt;
2 catei de usturoi;
zeama de la 1/2 de lamiae;
1 ardei capia rosu tocat marunt;
sare/piper dupa gust;

Mod de preparare:
Se spala conopida si se desface in buchetele, indepartandu-se cotorul si frunzele exterioare.
Dupa care se pune la fiert in apa cu putina sare. Se fierbe pana se inmoaie, apoi se scurge bine de apa. Lasam cateva minute la racit, dupa care se toaca marunt.
Pregatim un sos. Batem iaurtul cu zeama de lamaie, adaugam maioneza si usturoiul pisat marunt si condimetam cu sare si piper dupa gust.
Punem conopida maruntita intr-un castron si se adaugam ardeiul tocat marunt. Se toarna sosul si  amestecam bine, apoi dam la frigider macar 15 minute.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment