Bioportal

Friday, September 20, 2013

Tagliatele cu sos Alfredo

Este o reteta pe care am descoperit-o cu ceva timp in urma insa n-am reusit sa o postez. Este un preparat bun, merita incercat.
Existau si exista mai multe variante la acest sos Alfredo, insa eu l-am ales pe cel cu lapte si crema de branza si a fost foarte bun. Bine, doar daca va plac pastele si sosurile albe. :)
Cealalta reteta de sos Alfredo, este cu smantana pentru gatit (sau o smantana mai grasa), un galbenus de ou, cascaval ras, usturoi , sare si piper, asta in caz ca n-aveti in frigider branza Philadelphia si aveti smantana.:)

Ingrediente:
150 g paste tagliatele;
200 g branza Philadelphia;
50 g unt;
200 ml lapte;
150 g cascaval;
3 fire de patrunjel;
3 catei de usturoi;
sare/piper dupa gust.

Mod de preparare:
Punem o oala cu apa,  cu putina sare si o picatura de ulei la fiert. Cand apa da in clocot adaugam pastele. Lasam pastele sa fiarba si ne apucam sa pregatim sosul.
Topim untul, adaugam branza, dupa care punem treptat laptele. Adaugam si cascavalul ras, amestecand mereu pentru a nu ni se taia sosul. Iar la final, dupa ce am adaugat toate ingredientele enumerate mai sus, adaugam usturoiul pisat si asezonam cu sare si piper dupa gust.

Dupa ce au fiert pastele si le-am scurs de apa in care au fiert, putem adaugam peste ele sosul alb rezultat.
Este o alegere buna, atunci cand ne grabim! :)
Pofta buna!


No comments:

Post a Comment