Bioportal

Thursday, September 26, 2013

Paellla de Gordon Ramsay

Din pacate, nu am poze detaliate la acest preparat deoarece a fost prima oara cand am gatit o reteta a lui Gordon Ramsay - spre rusinea mea - si nu stiam cum va iesi. Insa a iesit un preparat surprinzator de bun si sigur voi mai posta si alte retete din cartea lui.
Ingrediente:
2 pulpe de pui dezosate;
2 linguri de ulei de masline, plus inca putin pentru stropit;
1 ceapa curatata si tocata;
1 ardei rosu mic;
2 catei de usturoi;
1 ardei rosu chilii;
cateva crengute de cimbru;
sare/piper proaspat macinat;
100 g carnati chorizo;
1/2 lingurita de boia de ardei;
250 g orez cu bobul lung;
un strop de sherry sec;
1/2 lingurita de sofran;
2 rosii mari;
250 g scoici proaspete, spalate;
150 g creveti prefierti;
150 g calamari;
150 g mazare (dezghetata, daca este congelata)

Mod de preparare:
Puneti o oala cu apa la fiert.Taiati carnea de pui bucati mici. Incingeti uleiul de masline intr-o cratita mare pentru paella. Si adaugati ceapa tocata, ardeiul rosu tocat si fara seminte, usturoiul pisat, chilii taiat pe diagonala si fara seminte si crengutele de cimbru. Se calesc cateva minute la foc mare, pana ce legumele incep sa se inmoaie.
Asezonati bucatile de pui cu sare si piper si le adaugam in tigaie, impreuna cu feliile de chorizo si boia. Prajiti-le, amestecand des, pana ce puiul se rumeneste usor.
Puneti in cratita orezul si amestecati 2-3 minute , dupa care se stropeste cu sherry si se toarna apa pana ce depaseste orezul cu 2 cm. Lasati sa fiarba la foc mic iar in momentul cand da in clocot, adaugati sofranul, amestecand bine. Se adauga rosiile taiate marunt, se potriveste cu sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic, amestecand des inca 12-15 minute..
Adaugati scoicile, creveti si putina apa fiarta, daca este nevoie si amestecati bine. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana ce scoicile incep sa se deschida. Apoi pune calamari curatati si taiati rondele si mazarea. Si se mai lasa 5-7 minute. Condimentati la sfarsit.
Luati tigaia de pe foc, se acopera cu folie si se lasa se se odihneasca 5 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Dupa cele 5 minute, stropeste paella cu putin ulei de masline si o poti servi.
Pofta buna!






No comments:

Post a Comment