Ce-ati spune daca ne-am delecta in acest sfarsit de saptamana cu niste gogosi?Azi va propun o reteta de post. Credeti-ma, nu veti face diferenta intre cele de post si cele de dulce.
Ingrediente:
1 kg faina;
600-700 ml apa minerala;
5 linguri zahar;
15 g sare;
40 g drojdie;
50 g margarina la temperatura camerei;
coaja rasa de la o lamaie/portocala;
o lingurita esenta vanilie/rom;
2 plicuri zahar vanilat;
zahar pudra.
Mod de preparare:
Pregatim o maia din o lingura de zahar, 2 linguri de faina, drojdia si putina apa minerala calduta (o incalzim un pic pe foc) si o lasam la crescut 15 minute.
Amestecam faina cu sarea, restul de zahar si zaharul vanilat si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam maiaua,coaja de portocala si lamaie, esenta, restul de apa minerala (calduta si ea) si omogenizam bine.
Incorporam si margarina apoi punem aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina si framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de pe maini . Il lasam la dospit cca 1 ora la loc caldut acoperit cu un prosop.
.
Intindem o foaie de 0.5 cm grosime si cu ajutorul unui pahar/forma (eu le-am facut mai mici) taiem gogosile.
Le mai lasam la dospit 30 de minute.
Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare apoi prajim gogosile la foc mic pe ambele parti pana prind o culoare frumoasa.
Se pudreaza cu zaharul pudra si sunt gata de servit.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment