Bioportal

Wednesday, April 3, 2013

Rulada de bezea cu sirop de fructe de padure



O rulada pufoasa cu blat de bezea, umpluta cu crema delicioasa de smantana si mascarpone si parfumata cu un sirop fin de fructe de padure! Un desert irezistibil si usor de facut!

Ingrediente:

6 albusuri
200 grame zahar pudra
1 lingura amidon
1 lingura otet
Esenta de vanilie
200 grame smantana
6 linguri de zahar
250 grame mascarpone
200 grame fructe de padure (eu am folosit congelate)

Mod de preparare:

Batem albusurile, adugand treptat zaharul. Cand bezeaua este gata adaugam amidonul, otetul si esenta de vanilie. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, rasturnam compozitia de bezea, nivelam cu o spatula si dam la cuptorul preincalzit la 160C, timp de 20 de minute.
Intre timp, intr-un bol, mixam crema mascarpone impreuna cu smantana,  5 linguri de zahar si esenta de vanilie.
Lasam blatul de bezea sa se raceasca foarte putin, apoi il rasturnam cu partea de deasupra pe alta hartie de copt si cu un cutit desprindem incet hartia de copt veche.
Umplem blatul de bezea cu compozitia de mai sus, rulam usor ca sa nu se rupa si dam la rece pentru cateva ore (ideal este sa stea peste noapte).
Puteti servi rulada simpla doar cu putin zahar pudra, dar pentru un plus de savoare va recomand urmatorul sirop de fructe de padure:
Punem intr-o craticioara fructele de padure si 3-4 linguri de apa, lasam sa fiarba cateva minute, iar apoi adaugam 1 lingura de zahar. Lasam la fiert 3-4 minute, iar la sfarsit adaugam ½ lingurita de amidon si mai dam in cateva clocote. Se ia de pe foc, se lasă un pic la răcit şi se pasează cu blenderul sau printr-o sita fina.


Pofta buna!

1 comment:

  1. Delicioasa. Super pufoasa si aromata, trebuie sa o incerci si tu cand trece postul :)

    ReplyDelete