Bioportal

Monday, April 8, 2013

Cartof umplut

Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi mancat vreodata un cartof copt. Probabil exista persoane care nu au mancat un cartof copt umplut, dar cu siguranta, sunt putine. Exista tot felul de combinatii de umpluturi, insa uneori ne mai ghidam si dupa ce avem prin frigider, daca nu ne hotaram din timp ca sa putem cumpara ingredientele. Si cum mie, mi se intampla des sa gatesc cu ceea ce am, va prezint o umplutura simpla si gustoasa cu branza philadelphia.

Ingrediente:
2 cartofi mari;
1 legatura marar;
100 g cascaval ( 5o g ras pentru umplutura si 50 g ras deasupra);
1 cutie branza philadelphia;
sare,piper, boia iute/dulce

Mod de preparare:
Spalam bine cartofii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam cartofii la cuptor, la foc potrivit timp de 60 min.
Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii taiem pe lungime.
Scobim cu o lingura miezul si il punem intr-un castron. Pasam miezul de cartof cu o furculita si il amestecam cu crema de branza, cascaval ras, marar, sare, piper si boia.
Cu o lingura umplem jumatatile de cartofi cu amestecul de branza. Peste fiecare cartof radem cascaval si ii mai dam la cuptor 10-15 minute, pana se rumeneste usor cascavalul.


Alte combinatii de umpluturi:
- sunca, cascaval, ou, smantana si condimente (sare, piper, boia);
- branza de vaci, cascaval, sunca (sau bacon, kaizer, piept de pui), ou fiert taiat cubulete, ceapa verde, smantana, patrunjel, ciuperci si condimente;
- bacon, slanina afumata, ceapa, branza Feta, masline, cascaval, condimente;
- carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de ardei, cascaval, busuioc, sare si piper.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment