Bioportal

Monday, April 1, 2013

Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi se gateste rapid si este foarte gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente:
 
5 cartofi
1 ceapa
1 telina
1 radacina patrunjel
3-4 linguri ulei
50 grame margarina/unt
sare
piper alb
menta uscata (optional)

Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii taiem in cubulete si ii punem la fiert in 2 l de apa. Taiem telina, radacina de patrunjel, tocam ceapa si le calim in cateva linguri de ulei. Dupa 3-4 minute, se pune o ceasca cu apa si se inabuse pentru aproximativ 10 minute, apoi se adauga peste cartofii care fierb. Atunci cand legumele sunt fierte, se baga totul la blender si se paseaza. Crema de cartofi o dam in cateva clocote si o potrivim de sare si piper alb, iar la sfarsit putem adauga o lingurita de menta uscata si margarina/unt. Se serveste cu boia dulce sau iute, menta uscata(optional), patrunjel verde uscat si crutoane aromatizate. Daca nu tineti post, puteti servi aceasta supa cu smantana si bacon prajit.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment