Bioportal

Monday, April 1, 2013

Placinta cu gutui si gem de piersici



Ingrediente:

500 g faina
250 g zahar brun
100 ml apa rece
200 g margarina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
½ lingurita sare

Pentru umplutura:
2 gutui
2-3 linguri de zahar
Gem de piersici sau de caise sau de care gasiti in camara

Mod de preparare:


Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si margarina. Apoi se adauga apa si se formeaza un aluat care se modeleaza usor. I se da forma unei bile, se pune intr-o folie alimentara si se lasa la frigider aproximativ 1 ora.
In acest timp gutuile se curata de coaja si cotoare, se taie feliute si se fierb in apa clocotita 3-4 minute pana se inmoaie, apoi se scurge de apa si se lasa la racit.
Din 2/3 de aluat se intinde o foaie nu prea groasa, se aseaza si se niveleaza frumos intr-o tava cu diametrul de 26-28 cm. Se pun fructele peste aluat, se presara deasupra zaharul, sa fie cat de cat uniform.
Restul de aluat se intinde intr-o foaie, din care se taie fasii si se aseaza sub forma de grilaj peste gutui. 

In spatiile libere se adauga gemul. 

Placinta se da in cuptorul preincalzit la 200C timp de 45-50 min pana se aureste deasupra. 

Se poate servi cu zahar pudra.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment