Ingrediente:
500 g faina
250 g zahar brun
100 ml apa rece
200 g margarina
1 plic praf de copt
250 g zahar brun
100 ml apa rece
200 g margarina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilinat
½ lingurita sare
Pentru umplutura:
2 gutui
2-3 linguri de zahar
Gem de piersici sau de caise sau de care gasiti in camara
Mod de preparare:
Pentru umplutura:
2 gutui
2-3 linguri de zahar
Gem de piersici sau de caise sau de care gasiti in camara
Mod de preparare:
Se
amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si
margarina. Apoi se adauga apa si se formeaza un aluat care se modeleaza usor. I
se da forma unei bile, se pune intr-o folie alimentara si se lasa la frigider
aproximativ 1 ora.
In acest timp gutuile se curata de coaja si cotoare, se taie feliute si se fierb in apa clocotita 3-4 minute pana se inmoaie, apoi se scurge de apa si se lasa la racit.
Din 2/3 de aluat se intinde o foaie nu prea groasa, se aseaza si se niveleaza frumos intr-o tava cu diametrul de 26-28 cm. Se pun fructele peste aluat, se presara deasupra zaharul, sa fie cat de cat uniform.
In acest timp gutuile se curata de coaja si cotoare, se taie feliute si se fierb in apa clocotita 3-4 minute pana se inmoaie, apoi se scurge de apa si se lasa la racit.
Din 2/3 de aluat se intinde o foaie nu prea groasa, se aseaza si se niveleaza frumos intr-o tava cu diametrul de 26-28 cm. Se pun fructele peste aluat, se presara deasupra zaharul, sa fie cat de cat uniform.
Restul de
aluat se intinde intr-o foaie, din care se taie fasii si se aseaza sub forma de
grilaj peste gutui.
In spatiile libere se adauga gemul.
Placinta se da in
cuptorul preincalzit la 200C timp de 45-50 min pana se aureste deasupra.
Se
poate servi cu zahar pudra.
Pofta
buna!
No comments:
Post a Comment