Ingrediente
400 grame faina
300 grame zahar
400 ml apa minerala
300 grame margarina
30-40 grame mac
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilinat
100 grame zahar pudra
Zeama de la 2 lamai
Mod de preparare
Puneti la topit 50 g margarina, iar cealalta parte lasati-o sa se inmoaie la temperatura camerei.
Margarina moale se amesteca cu zaharul si zaharul vanilinat si se freaca foarte bine. Se adauga faina si apa minerala, putina faina, putina apa minerala si se amesteca. Adaugati apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, margarina topita si macul.
Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredienentele.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm). Coaceti la cuptorul incins la 180°C, timp de 30 minute.
Cand s-a copt prajitura, scoateti-o si lasati-o sa se raceasca, dar nu inainte de a o tapeta cu glazura pe care o faceti astfel: zaharul pudra cu zeama de lamaie se amesteca pana se omogenizeaza. Intindeti glazura cu o paleta peste prajitura si serviti cand s-a racit.
400 grame faina
300 grame zahar
400 ml apa minerala
300 grame margarina
30-40 grame mac
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilinat
100 grame zahar pudra
Zeama de la 2 lamai
Mod de preparare
Puneti la topit 50 g margarina, iar cealalta parte lasati-o sa se inmoaie la temperatura camerei.
Margarina moale se amesteca cu zaharul si zaharul vanilinat si se freaca foarte bine. Se adauga faina si apa minerala, putina faina, putina apa minerala si se amesteca. Adaugati apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, margarina topita si macul.
Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredienentele.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm). Coaceti la cuptorul incins la 180°C, timp de 30 minute.
Cand s-a copt prajitura, scoateti-o si lasati-o sa se raceasca, dar nu inainte de a o tapeta cu glazura pe care o faceti astfel: zaharul pudra cu zeama de lamaie se amesteca pana se omogenizeaza. Intindeti glazura cu o paleta peste prajitura si serviti cand s-a racit.
Pofta
buna!
No comments:
Post a Comment