Bioportal

Monday, April 1, 2013

Cannelloni cu sos bechamel si bolognese

Trebuie sa recunosc ca, pana acum, n-am mai folosit acest gen de paste, credeam c-o sa presupuna retete complicate si necesita un mare timp de preparare.Dar ce credeti?...M-am inselat!....Si cum, mi-am achizitionat doua cutii de cannelloni, va trebui sa incerc mai multe preparate. Iar astazi, va prezint aceasta reteta cu sosul Bolognese, insa in zilele urmatoare o sa incercam o reteta de post.


Ingrediente pentru 4 portii
  • 12 buc paste cannelloni
  • 100 g cascaval ras
  • folie aluminiu
Pentru sosul Bolognese
  • 400 g carne tocata porc si vita
  • 150 g pasta de tomate
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu
  • busuioc
  • 3 linguri ulei
Pentru sosul Bechamel
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • o lingura cascaval ras
  • o lingurita nucsoara
  • sare, piper
Mod de preparare

Incepem prin a prepara
sosul Bolognese. Tocam marunt ceapa si usturoiul iar morcovul il dam de razatoare. Punem la incins intr-o tigaie cateva linguri de ulei si calim legumele. Adaugam peste legume carnea tocata si le lasam la prajit pana cand carnea isi va schimba culoarea.
Apoi turnam pasta de tomate in sosul Bolognese si il subtiem cu vinul rosu. Sosul Bolognese trebuie lasat la foc mediu 30-40 minute, iar daca ni se pare ca scade prea mult, mai adaugam vin sau putina apa. La sfarsit condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si busuioc.
Punem bucatelele de unt in cratita in care urmeaza sa preparam sosul Bechamel si, dupa ce acestea s-au topit, adaugam faina in ploaie (la foc mediu spre mic). Cheia sosului Bechamel consta in amestecatul continuu cu ajutorul unui tel. Adaugam treptat laptele rece si cocoloasele formate in sosul Bechamel vor disparea. Dupa ce punem tot laptele, lasam la foc mic sosul Bechamel circa 15 minute, apoi adaugam o lingura de parmezan, o lingurita de nucsoara, saram si piperam in functie de preferinte. Parmezanul si nucsoara sunt obligatorii in sosul Bechamel.
Cannelloni se umplu cu carnea din sosul blognese si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Varsam peste paste sosul bechamel si restul de sos  Bolognese trasand niste dungi, iar deasupra se rade cascavalul.

Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit la foc 200C pentru 20 minute. Dupa aceste 20 de minute se inlatura folia si se mai introduce la cuptor pentru 20 de minute.



Pofta buna!

No comments:

Post a Comment